keskiviikko 20. kesäkuuta 2012

Uimassa

Kävimme Hugon kanssa 9.6. uintiopetuksessa.

Hugo ei aikaisemmin uskaltanut uida. Joskus järven rannalla se oli alussa kiinnostunut vedestä ja se meni veteen lelun perään, mutta heti kun tassut eivät koskeneet pohjaa se pelkäsi ja tuli takaisin. Eikä edes lelu saanut Hugoa yrittämään: se odotti että toinen koira ui ja haki sen, ja kun se tuli rantaan se nappasi lelun sen suusta.

Päätimme kokeilla ohjattua untiopetusta Helsingin koirauimalassa. Hugon päälle laitettiin pelastusliivi, ohjaaja auttoi Hugon veteen ja alussa piti liivin kahvasta kiinni, ja auttoi sen noutamaan lelua vedestä. Tämä tehtiin monta kertaa, ja joka kerta se tarvitsi vähemmän apua ja pelkäsi vähemmän. Ohjatun opetuksen hyöty on että ohjaaja voi tarvittaessa korjata koiran uintiasentoa. Kun koira oppii oikean untiasennon ja tekniikan, se saa lisää itseluottamusta eikä tarvitse pelätä. Pikkuhiljaa se uskalsi mennä veteen ilman apua noutamaan leluja. :)

Tässä videossa Hugo oli jo alkanut uida ilman pelkoa, ja vaikka vielä vähän jännitti se halusi lisää.Oli kiva kokemus sekä Hugolle että meille. Pojalle jäi positiivinen fiilis uimisesta, ja kun olimme jo lähteneet paikalta ja odotimme taksia kadulla, Hugo vielä halusi takaisin sisään uimaan. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti