keskiviikko 11. heinäkuuta 2012

Kanttarellietsintä, harjoitus 3

Muuten sama kuin edellinen harjoitus, mutta tällä kerta eri maastossa. Mentiin metsän reunoille harjoittelemaan pelttokortteiden keskellä. Hugo oli hyvin rauhallinen ja keskitynyt. Etsitiin aina yksi sieni kerrallaan, ja se löysi ne kaikki, ja varsin helposti ja nopeasti. Pari kertaa se meni ohi mutta tuli takaisin. Kerran se vahingossa löysi oksan jonka olin pari minuuttia aiemmin heitänyt pois tieltä; se huomasi käteni hajun oksassa ja oli pakko mennä tarkistamaan.

Jossain vaiheessa harjoituksen aikana, kun Hugo istui ja odotti, noin 10 metrin päästä käveli pari ihmistä nuoren saksanpaimenkoiran kanssa, jolla oli kaiken lisäksi lelu suussa. Normaalisti tämä olisi herättänyt Hugon uteliaisuuden niin että se olisi halunnut päästä sinne tutustumaan, ja jos se olisi uros se olisi alkanut murista sille. Mutta koska olimme harjoitelemassa, Hugo pysyi rauhallisena, se katsoi toista koiraa hiljaa eikä tehnyt mitään. Jatkoimme heti harjoituksen ja se unohti ohi kävelevän koiran. Treenasimme myöhemmin vielä vähän lisää toisessa paikassa mustikoiden keskellä, ja sinnekin ilmestyi koira, ja taas Hugo katsoi sitä mutta oli enemmän kiinnostunut harjoituksesta! Toko-treenien myötä se oppi että koulutuksen aikana ei leikitä muiden kanssa. :)

Treenien jälkeen Hugo näytti niin iloiselta ja "kiitolliselta". Se nuoleskeli naamaani ja käsiäni, ja se halusi leikkiä, se juoksi ja pomppi ja leikki köydenvetoa minun kanssani. Kaikki treenit ovat sille hyvin mielekkäitä ja se nautti paljon oppimisesta ja työnteosta. Siitä näkyy miten tämä rotu on jalostettu työkoiraksi.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti