perjantai 13. heinäkuuta 2012

Kanttarellietsintä, harjoitus 4

Tänään harjoittelimme taas kanttarellien etsimistä. Aikaisemmin tein niin, että aina kävelin lähtöpisteestä suoraan eteenpäin ja piilotin sienen, ja tulin takaisin samaa reittiä. Nyt vaikeuttaakseen harjoitusta kuljin ympyrän muodossa niin etten palannut samaa teitä takaisin, näin ei jäänyt suoraa jälkeä lähtökohdasta sieneen.

Oli helppoa huomata että Hugo käyttää aika paljon tekemiäni jälkiä kun se etsii kanttarelleja. Kun se huomaa mistä kävelin, se usein seuraa jäljen sieneen asti. Tämä on ok koulutuksen alkuvaiheessa, kun alussa on tarkoitus saada koiran yhdistämään sienen ja makupalan ja oppia etsimään sitä. Myöhemmin vielä päästään vaiheeseen kun heitetään sienet kauemmaksi niin ettei jälkiä voi seurata.

Hugo taas löysi kaikki sienet. Harjoituksen loppuvaiheessa päätin laittaa 4 sientä kerralla eri paikkoihin ja antaa sen etsiä niitä. Niistä 3 oli ladattua maksapalalla, ja yksi oli ilman. Se löysi ladatut sienet ensin, ja viimeisen etsiminen kesti vähän enemmän, mutta se ei luopunut ja vihdoin löysi senkin. Kehuin sitä vuolaasti ja palkitsin maksapalalla. Sen jälkeen juhlimme ja hyppäsimme ilmaan ja koira tuli hyper-iloiseksi. Sillä oli iso hymy suussa kun jatkoimme kävelyä sen jälkeen. Se oli vielä hyvin tyytyväisen näköisenä kun palasimme kotiin. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti