keskiviikko 18. heinäkuuta 2012

Kanttarellietsintä, harjoitus 6

Harjoutuksen tarkoitus oli opettaa Hugoa löytämään "lataamattomia" kanttarelleja (siis, ilman maksapalojen avulla). Piilotin ensimmäisen kanttarellin enkä tällä kerta laittanut maksapalaa sen mukaan. Hugo ei pystynyt löytämään sitä. Luultavasti se etsii maksan hajua muttei löytänyt sitä. Se yritti ja yritti, eikä näyttänyt siltä että siitä tulisi mitään. Pyysin sitten sen istumaan, poimin kanttarellin, ja piilotin sen taas, tällä kerta maksapalan kanssa. Sitten se löysi sen...

Kokeilin uudestaan. Pyysin sen istumaan, näytin kanttarelin sille, se sai haistaa sen. Sitten se jäi odottamaan sillä aika kun piilotin sen ruohoon, ja sen jälkeen se sai luvan etsiä sen. Tällä kerta en laittanut maksaa mukaan, mutta koska olin näyttänyt Hugolle kanttarellin, se tiesi mitä piti etsiä. Ja se löysi sen. :)

Tauon jälkeen, Hugo sai etsiä taas 3 kertaa, ilman maksapalaa. Se löysi sienen joka kerta. Kehuin, palkitsin, pyysin istumaan ja palkitsin sen taas.

Harjoitus meni hyvin. Mutta tarvitsemme harjoitella lisää. Hugo tarvitsee oppia etsimään kanttarelleja niiden oman hajun avulla. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti