lauantai 7. heinäkuuta 2012

Kanttarellikoira

Nyt aloin treenata Hugon kanssa kanttarellin etsintää. Koulutuksen pohjana käytän Anders Hallgrenin Koiran kanttarelliopasta. Ostettiin kanttarelleja tähän tarkoitukseen ja nyt treenataan kanttarellien etsimistä nurmikolla.

Tehtiin ensimmäiset treenit tänään ja hyvin meni; Hugo on heti tajunnut mistä on kysymys. Palkintona paistettua maksanpihviä pieninä palaisina. "Työvaatteena" Hugo käyttää kaulassa huivia. Täällä lähellä on paikka, jossa nurmikko on vähän kasvanut ja on noin 10 cm pitkä, siksi on helppoa piilottaa kanttarellit niin että se tarvitsee käyttää hajuaistinsa.

Jälkiharrastuksesta on hyöty, koska kun käsken sen istumaan se heti tajuaa että nyt tehdään työtä, ja "etsi kanttarelli" -käskystä se tietää että nyt etsitään nenällä. Hugo on myös tottunut kotona aarteenetsintäleikkiin, jolloin piilotamme herkkuja asunnossa ja etsi-käskystä se haistelee joka nurkassa etsimässä niitä. Siksi kanttarelietsintä vaikutti sille hyvin luonnolliselta, ja se oli myös hyvin keskittynyt ja iloinen.

Katsotaan miten treenit etenevät. Tarkoitus on treenata vähän melkein joka päivä. En pidä tavoitteena saada kanttarellisatoa jo tänä kesänä, tärkeintä on että koiralla on hauskaa ja se oppii asian omalla tahdilla. Hitaasti edetään, nostamalla tasoa vähän kerrallaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti